Zoeken

Joods-Marokkaanse activist spoort aan tot boycot Israëlische dadels

18 juli 2014 - 12:16 - Gemeenschap

©

Sion Assidon, anti-zionistische joods-Marokkaanse activist, spoort Marokkanen via zijn Facebookaccount aan om er op te letten dat ze geen "dadels van de zionisten op hun Iftar tafels" leggen. Deze dadels genaamd Medjoul worden vanuit Israël via Europa op de Marokkaanse markt gebracht volgens Assidon.

Het leger van de zionistische bezetting voert een oorlog tegen de Palestijnen in Gaza. Een oorlog die honderden doden en gewonden heeft gemaakt en huizen en infrastructuur heeft verwoest.

Het aantal slachtoffer zal nog toenemen omdat de invallen doorgaan met zeer moderne wapens. Het solidariteitsprincipe met Palestina moedigt ons aan om het enige wapen waarover wij beschikken, de boycot, te gebruiken. Laat ons dus de Israëlische dadels boycotten die gedurende de maand Ramadan massaal verkocht worden in Marokko.

Deze dadels worden geproduceerd in de bezette Palestijnse gebieden en worden zeer goed verkocht omwille van hun kwaliteit en betaalbaarheid, maar ook omdat consumenten hun oorsprong niet kennen.

Dat schrijft de Marokkaanse actievoerder, bekend om zijn strijd tegen de normalisering van de betrekkingen met Israël.

Vraag naar de oorsprong!

De activist, voorzitter van "Boycot, Desinvesteringen en Sancties" (BDS Marokko) moedigt Marokkanen aan om aan handelaren de oorsprong van de dadels te vragen alvorens ze te kopen.

We vroegen zelf aan een kleine handelaar in de medina van Rabat of de dadels die hij verkoopt uit Israël komen. "Ja, maar ik erken de Joodse staat niet, deze dadels worden geproduceerd op Palestijns grond" antwoordde hij.

Sjeik Abdelbari Zamzami

Marokkaanse Sjeik Abdelbari Zamzami verklaarde onlangs dat het eten van Israëlische dadels het vasten ongeldig maakt, omdat ze door zionisten in de bezette Palestijnse gebieden worden geproduceerd.

Alles wat op deze gronden wordt geproduceerd is niet legaal. We mogen geen handelsbetrekkingen hebben met degenen die deze gronden bezetten, tenzij de dadelproducent Palestijns is, concludeerde Zamzami.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team