Zoeken

Bouwwoede in Marokkaanse steden voor WK 2030

23 juni 2024 - 22:10 - Economie

©

Marokkaanse steden bevinden zich in een ware bouwwoede in aanloop naar het WK 2030, dat het koninkrijk samen met Spanje en Portugal organiseert. Stadions worden gerenoveerd, wegen worden aangelegd en nieuwe hotels verrijzen uit de grond. Deze toename in bouwactiviteiten biedt kansen voor Marokkaanse bedrijven, die tal van contracten in de wacht slepen.

De toename van de bouwactiviteiten is duidelijk zichtbaar in de statistieken. De verkoop van cement steeg met 7,31% in de eerste vijf maanden van 2024 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In mei alleen al was er een toename van 20% ten opzichte van mei 2023.

Lees ook: Strategie WK-2030: Marokko investeert fors in wegen

Naast de bouw van stadions en hotels, wordt er ook flink geïnvesteerd in de aanleg van nieuwe infrastructuur. Zo worden er wegen aangelegd, spoorlijnen verbeterd en luchthavens uitgebreid. Dit alles is nodig om de verwachte stroom toeristen tijdens het WK 2030 te kunnen verwerken.

Lees ook: Grote stadions, snelwegen, HSL: Marokko werkt aan zijn infrastructuur voor 2030

De Marokkaanse overheid verwacht dat de WK-organisatie een enorme boost zal geven aan de economie. Naar verwachting zullen er tienduizenden nieuwe banen worden gecreëerd en zal het BBP met enkele procenten toenemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team