Zoeken

Bouw Mohammed VI-toren in stroomversnelling

25 september 2022 - 23:00 - Marokko

©

Het bouwproject van de 250 meter hoge Mohammed VI-toren in Rabat, raakt in een stroomversnelling. De opleveringsdatum van de site is inmiddels bekend.

De bouw van de Mohammed VI-toren ging in 2018 van start en verloopt probleemloos. Het emblematische gebouw van het ontwikkelingsplan voor de Bouregregvallei in Rabat, werd ontworpen door de architecten Rafael de la Hoz en Hakim Benjelloun en heeft een hoge milieukwaliteit met een LEED Gold certificaat (Amerikaanse standaard voor duurzaam bouwen) en een HQE-certificaat (Franse erkenning voor duurzame gebouwen), een bijzonder fraaie esthetiek en een compendium van innovaties ontwikkeld door de ingenieurs van de Belgische BESIX Groep.

Lees ook: Primeur voor Mohammed VI Toren

"Het is een volledig innovatief gebouw. We hebben al grote torens gebouwd in het Midden-Oosten, maar een dergelijke hoogte met zoveel verschillende functies is een primeur", zegt Sébastien Dusausoy, technisch directeur van Besix, tegen La Capitale. De Mohammed VI-toren beslaat een oppervlakte van 50.000 m2 en telt 55 verdiepingen.

Wat het technische aspect betreft "bevindt de hele productie (watertank, watervoorziening, elektriciteitscentrale, enz.) zich in de kelder. Warm en koud water worden door een zeer hoge kolom geleid, en er is ook een afvoerkanaal en een elektrisch kanaal geïnstalleerd," voegt Dusausoy eraan toe. We hebben het dak geopend om de ramen te kunnen wassen en de zonnepanelen te vervangen.

Lees ook: Unesco verzet zich tegen bouw Mohammed VI toren

De Mohammed VI-toren zal onder meer een winkelcentrum, een zakencentrum, hotels en woningen herbergen. De totale kosten van het project worden geraamd op 500 miljoen euro. De werkzaamheden zullen naar verwachting eind 2023 voltooid zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team