Zoeken

Mohammed VI Tower Rabat krijgt internationale erkenning

16 juni 2023 - 12:00 - Marokko

©

De Mohammed VI Tower in Rabat, waaraan momenteel de laatste hand wordt gelegd, heeft de prijs voor "Beste prestatie op het gebied van bouwkundige projecten" ontvangen, tijdens de ceremonie "Caminos Madrid 2022". De prijs wordt uitgereikt door het Madrileense college van civiel ingenieurs en is een benchmark in de bouwsector.

De prijs werd uitgereikt aan O Tower, een dochteronderneming van de O Capital-groep onder voorzitterschap van Othman Benjelloun, en aan Bernabeu Ingenieros, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het constructieve ontwerp van de toren. Het unieke ontwerp, geïnspireerd op de training van NASA kosmonauten tijdens de lancering van de Apollo 12 raket in 1969, doet denken aan een raket op zijn lanceerplatform. De emblematische vorm symboliseert de geest van avontuur en vooruitgang die het project kenmerkt.

Lees ook: Bouw Mohammed VI-toren in stroomversnelling

Voor de Mohammed VI Tower, die opgaat in het stedelijke landschap van de Marokkaanse hoofdstad, was 13.000 ton beton nodig voor de funderingen en 8520 ton staal voor de structuur. Het 55 verdiepingen tellende gebouw is multifunctioneel en zal een luxehotel, kantoren, standingvolle appartementen en een panoramaterras op de hoogste verdieping huisvesten.

De architectuur van het gebouw is zo ontworpen dat de belangrijkste activiteiten aan de noordkant geconcentreerd zijn, tegenover de Bouregreg rivier, de Hassan Toren en het Grote Theater van Rabat. Bovendien werd de structuur, met een betonkern en de stalen portieken van de gevel, gekozen na verschillende studies. De locatie in een seismische zone vereiste diepe funderingen die zijn aangepast aan de geotechnische omstandigheden.

Lees ook: Primeur voor Mohammed VI Toren

Alle uitdagingen en oplossingen voor de bouw van de Mohammed VI Tower werden geprezen door Spaanse professionals. Het project, dat wordt beheerd door O Tower en uitgevoerd door het consortium BESIX-TGCC, maakte gebruik van de beste internationale technologie en Marokkaanse vakmanschap om de binnenruimtes te ontwerpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team