Zoeken

Minister Bourita reageert op "geheime deal" Marokko en Israël

6 februari 2020 - 18:10 - Marokko

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken heeft na een vraag in het parlement op de vermeende "geheime deal" tussen Marokko en Israël gereageerd.

De vraag werd door Kamerlid Abdelilah Halouti gesteld. De parlementariër vroeg aan Bourita of de informatie die door de Amerikaanse nieuwswebsite Axios werd gepubliceerd over een deal juist was.

Volgens het medium zou Israël een steun van de Verenigde Staten aan de soevereiniteit van Marokko op de Sahara hebben verkregen. Rabat moet in ruil dan weer het "vredesplan" van de Amerikaanse president Donald Trump voor het Palestijns-Israëlisch conflict steunen.

Bourita antwoordde dat Marokko er een traditie van heeft gemaakt om nooit te reageren op berichten die door de media worden verspreid en die dus niet officieel zijn.

De minister herinnerde er bovendien aan dat Marokko niet van standpunt was veranderd wat betreft de Palestijnse kwestie en dat de hoogste Palestijnse autoriteiten de reactie van het koninkrijk op de "deal van de eeuw" hebben goedgekeurd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team