Zoeken

Marokkaanse hoteliers doen Booking buigen

16 augustus 2023 - 19:00 - Economie

©

De strijd tussen het online reserveringsplatform Booking.com en Marokkaanse hoteliers, verenigd onder de Nationale Federatie van de Hotelindustrie (FNIH), is voorbij. De eenzijdige beslissing van Booking om commissies in vreemde valuta en niet in dirhams te betalen, zorgde voor veel onvrede in Marokko.

"Na de vergadering gehouden met vertegenwoordigers van Booking op 1 augustus 2023 en in afwachting van de voltooiing van de procedure die door het platform in gang is gezet om een bankrekening in Marokko te openen, heeft Booking ermee ingestemd om de overdrachtskosten van de commissies te dekken, inclusief overschrijvingskosten, briefporto en Swift overschrijvingskosten", vertelt Lahcen Zelmat, voorzitter van de FNIH aan La Vie éco. Dit beëindigt het conflict tussen de Nederlandse groep en de Marokkaanse hoteliers.

Lees ook: Booking in conflict met Marokkaanse hoteliers

Vorige maand had Booking in een brief de Marokkaanse toeristische partners geïnformeerd over het besluit om commissies in vreemde valuta te betalen in plaats van in dirhams, wat voor woede had gezorgd in de sector. In een brief aan de minister van Toerisme, Ambacht en Sociale en Solidaire Economie op 14 juli, had de FNIH een "eenzijdige" beslissing veroordeeld die "schadelijk is voor de belangen van nationale exploitanten". De hoteliers moesten grote commissies betalen, alsook 10% extra bronbelasting.

Lees ook: Protesten tegen Booking nemen toe in Marokko

De federatie had ook de minister gevraagd om in te grijpen bij de premier of bij de minister van Economie en Financiën om het besluit van het platform te doen annuleren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team