Zoeken

Lachen en tranen: Booder’s eerbetoon aan Wahid Bouzidi

27 augustus 2023 - 18:00 - Cultuur

©

In Frankrijk volgen de eerbetonen elkaar op na het overlijden van de Frans-Algerijnse komiek Wahid Bouzidi, lid van de "Jamel Comedy Club", die in kritieke toestand werd opgenomen in een kliniek in Marrakech na een beroerte.

Na het overlijden van Wahid Bouzidi heeft de Franse televisiezender TF1 en de bekende presentator Arthur besloten hem te eren met een programma getiteld ’Bedankt Wahid’. Een initiatief dat werd toegejuicht door Booder. "Dank aan Arthur voor dit initiatief en dank aan TF1, dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit eerbetoon. Ik mis je, broer", schreef hij op X. De Frans-Marokkaanse komiek was aanwezig tijdens de show.

Lees ook: Het ontroerende eerbetoon van Jamel Debbouze aan Wahid Bouzidi

"Een paar woorden voor mijn partner, voor mijn broer, voor degene die me liet lachen en me opbeurde. En die ik ook opbeurde. Ik heb tranen in mijn ogen," zei de komiek. "Ik mis je enorm, ik weet niet wat ik je moet zeggen. Ik wilde een tekst voorbereiden, maar het lukt me niet. Ik weet dat je in de hemel bent, houd een plekje voor me vrij, ik kom eraan. Dag broer, ik hou van je.", verklaarde de Frans Marokkaanse komiek afkomstig uit Bouarfa in Marokko.

Ook Nawell Madani, Ahmed Sylla, Redouanne Bougheraba, Rayane Bensetti, Jarry, Philippe Lacheau, Tarek Boudali, Julien Arruti, Medi Sadoun, Issa Doumbia, Camille Lellouche, Donel Jack’sman, Rachid Badouri, Cartman, Az, Tareek, Maëva Coucke, Bruno Guillon, Jovany, Chris Marques en Zatis namen afscheid van hun vriend in "Wahid, tout est permis".

Lees ook: Komiek Wahid Bouzidi overleden tijdens vakantie in Marrakech

Op 16 augustus kreeg Wahid Bouzidi een beroerte tijdens zijn vakantie in Marokko. Hij werd met spoed opgenomen in een kliniek in Marrakech en raakte in coma. Zijn overlijden werd op zondag 20 augustus bekendgemaakt. In 2021 had de komiek al een hartaanval gehad. Op 28 september van datzelfde jaar vertelde hij aan Courrier de l’Atlas: "Een maand geleden (in augustus 2021) kon ik nauwelijks lopen. Dokters zeiden voortdurend dat ik nooit meer op het podium zou staan. Dat ik uren op het podium kan staan is mijn wraak."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team