Zoeken

Blue Investment Holdings koopt 35% aandeel van BIM Stores Maroc

14 mei 2021 - 19:40 - Economie

©

De eigenaar van de BIM-filialen in Marokko, de Turkse distributiegroep BIM, heeft 35% van de aandelen van dochteronderneming BIM Stores Maroc verkocht aan de private-equityfirma Blue Investment Holdings. De onderhandelingen over deze deal zijn begonnen in 2020.

De website Morocco World News meldt dat Blue Investment Holdings nu voor 35% aandeelhouder is in de dochteronderneming BIM Stores Maroc. De Turkse distributiegroep BIM heeft bekend gemaakt dat de aandelen zijn verkocht voor een prijs van 742,10 miljoen dirham (83,2 miljoen dollar). De prijs per aandeel was vastgesteld op 1000 dirham (112,83 dollar). Op 9 december ondertekenden beide partijen al een koopovereenkomst waarin al veel details over de transactie waren vastgelegd.

BIM is reeds sinds 2009 actief in Marokko en heeft 534 winkels in het koninkrijk geopend. De BIM-winkels bieden producten aan tegen zeer lage prijzen, daarom is er onder Marokkaanse winkeleigenaren en handelaren veel onvrede over deze oneerlijke concurrentie.

De minister van Handel en Industrie, Moulay Hafid Elalamy, heeft enkele maanden geleden de Turkse supermarktketen opgeroepen om "Marokkaanse producten te verkopen of te vertrekken". Volgens de minister is BIM verantwoordelijk voor de ondergang van talloze kleine bedrijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team