Zoeken

Kazyon, Egyptische outsider, zet BIM onder druk in Marokko

11 april 2024 - 15:00 - Economie

©

De Egyptische discounter Kazyon, gespecialiseerd in kleine supermarkten, is in korte tijd een geduchte concurrent geworden voor de Turkse marktleider BIM Stores in Marokko.

Kazyon vestigde zich zes maanden geleden in Marokko en heeft nu al 50 winkels geopend in Casablanca, met een oppervlakte van 150 tot 300 vierkante meter. Dit tot grote zorg van BIM Stores Maroc, dat al vijftien jaar in het koninkrijk actief is en met meer dan 600 winkels de onbetwiste leider is in de discountsector.

Lees ook: BIM verkoopt Marokkaanse producten in Turkije

BIM Stores heeft er jaren over gedaan om winstgevend te worden, terwijl Kazyon dat binnen drie jaar wil bereiken. De Britse holding Kazyon UK Limited, die achter de keten zit, heeft onlangs 165 miljoen dollar opgehaald voor verdere expansie.

"We willen 200 winkels openen in Marokko binnen twee jaar," zegt een woordvoerder van Kazyon. "We zijn ervan overtuigd dat we succesvol kunnen zijn door ons te concentreren op de behoeften van de Marokkaanse consument."

Lees ook: Blue Investment Holdings koopt 35% aandeel van BIM Stores Maroc

Kazyon mikt op een breed scala aan producten, met een focus op verse producten en lokale merken. De keten wil ook een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding bieden. De komst van Kazyon heeft de concurrentie in de Marokkaanse discountmarkt verscherpt. BIM Stores Maroc heeft al gereageerd door zijn prijzen te verlagen en nieuwe producten aan te bieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team