Zoeken

Pedojagers op zoek naar gegevens Bilal Wahib

25 maart 2021 - 20:00 - Cultuur

©

Bilal Wahib en zijn Mocro Maffia-collega Oussama Ahammoud liggen onder vuur omdat ze tijdens een Instagram live-sessie een minderjarige jongen geld hebben aangeboden om zijn geslachtsdeel te laten zien.

Bilal Wahib werd naar aanleiding van een filmpje waarin hij samen met acteur Oussama Ahammoud een minderjarige jongen aanmoedigde zijn geslachtsdeel te laten zien, aangehouden door de politie voor verhoor. Hij is inmiddels weer vrijgelaten. De beelden veroorzaakten veel ophef op sociale media. Op Telegram zijn pedojagers nu op zoek naar het adres van acteur Bilal Wahib. De Politie is daarvan op de hoogte maar wil niet zeggen of de acteur extra bescherming zal krijgen.

Bilal Wahib zag gisteren de ene na de andere samenwerking stopgezet worden. Onder meer BNNVara verbrak de samenwerking met hem als presentator van Teenage Boss per direct en ook zijn platenlabel Top Notch beëindigde meteen alle werkzaamheden, schrijft Het Parool. Verschillende muziekradio’s stoppen zelfs met het draaien van zijn muziek.

De gebeurtenis wakkert ook de hele discussie aan over online shamen en exposen. Wahib liet via zijn advocaat weten "vreselijk veel spijt van de actie te hebben". De twee acteurs zouden donderdagavond samen aanschuiven bij de talkshow van Beau van Erven Dorens, maar daar is inmiddels ook veel over te doen. Directeur Arda Gerkens van het Expertisecentrum Online Misbruik zegt aan Shownieuws dat "Het alleen een goed idee is als Bilal daar gaat zitten om recht te doen aan de situatie waar zijn slachtoffer zich nu in bevindt. Maar dat lijkt me schier onmogelijk. Ik denk dat het na een of twee vragen alweer gaat over wat hem is overkomen, en niet over wat de enorme impact op het slachtoffer is. Het is nu tijd om die jongen support en steun te geven. In een later stadium gaan we het wel weer over de impact voor de dader hebben."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team