Zoeken

Bilal, onbekende held van een woningbrand in Frankrijk

2 augustus 2020 - 14:04 - Wereld

©

Bilal Chemdi is één van de jonge mannen die op 21 juli in het Franse Grenoble twee kinderen uit een brandend appartement hielpen redden. De jonge Algerijn verblijft illegaal in Frankrijk en vluchtte nog voor de komst van de hulpdiensten weg.

De jongeman raakte bij de redding, waarbij de twee kinderen door een groepje jongeren werden opgevangen na uit het raam te zijn gesprongen, gewond. Hij weigerde zich echter te laten verzorgen uit vrees te worden opgepakt en uitgezet.

Bilal werd vrijdag alsnog geëerd door de plaatselijke autoriteiten. Hij ontmoette de burgemeester en kreeg een medaille, net zoals de andere jongeren die aan de reddingsactie deelnamen.

Le Parisien bericht dat Christelle Aouali, een wijkbewoonster die getuige was van de brand en lid is van een plaatselijke vereniging, Bilal overtuigde om zich te laten verzorgen. Het "kostte tijd om hem te overtuigen, hij wilde anoniem blijven, we brachten hem naar de dokter en betaalden de medische kosten.", zegt Christelle.

Bilal heeft maar één droom, een verblijfsvergunning krijgen en een fatsoenlijk leven in Frankrijk hebben. "Ik heb geen adres, geen werk behalve soms in het zwart, geen sociale zekerheid. Ik slaap hier en daar bij vrienden. Het zou een droom zijn als dit alles met hielp mijn situatie in orde te brengen en een normaal leven in Frankrijk te hebben. Ik ben niet gekomen om te stelen, ik wil een beroep hebben, mijn leven hier opbouwen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team