Zoeken

Marokko ontwikkelt supersnelle covid-test

20 mei 2021 - 10:00 - Marokko

©

De Moroccan Foundation for Advanced Science, Innovation and Research (de MAScIR Foundation), onderdeel van de Mohammed VI Polytechnische Universiteit, heeft een nieuw draagbaar apparaat ontwikkeld waarmee na 20 seconden kan worden vastgesteld of iemand is besmet met het coronavirus.

Wetenschappers van de afdeling "Digitalisering & intelligente micro-elektronische apparaten" van de MAScIR Foundation, hebben het apparaatje zo in elkaar gezet dat de resultaten kunnen worden afgelezen met een smartphone.

In een persbericht laat de MAScIR Foundation weten dat het apparaat werkt op basis van nabij-infraroodspectroscopie (FT-NIR) –technologie en kunstmatige intelligentiemodellen die het mogelijk maken om aan de hand van 19 monsters uit de keelholte in minder dan 20 seconden te bepalen of het coronavirus aanwezig is of niet.

De laboratorium-testtfase van het project is uitgevoerd met ondersteuning van het Militair Hospitaal van Rabat en het Pasteur Instituut in Casablanca. In september 2020 hebben de ontwikkelaars patent aangevraagd op het nieuwe testsysteem.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team