Zoeken

Bilal (12) uit Tetouan heeft dringend hulp nodig

22 februari 2021 - 09:20 - Marokko

©

Bilal is een 12-jarig jongetje uit Tetouan. Door een ernstige hand- en voet ziekte kan hij zich niet verplaatsten. Zijn ouders hadden stappen ondernomen om hem in Sebta te laten verzorgen toen Marokko besloot om de grenzen te sluiten. Het gezin blijft echter vastbesloten om de jongen in Europa te laten verzorgen en doet een hulpoproep.

De moeder van Bilal vertelde aan El Faro de Ceuta dat haar zoon een ernstige val maakte toen hij 2 jaar oud was. Daar hield hij voet- en handproblemen aan over. "Hij werd gezond geboren, maar sinds zijn val zijn zijn handen en voeten gezwollen en is het voor hem bijna onmogelijk om te bewegen.", zeg de vrouw.

Alle artsen die in Tetouan en andere steden in Marokko de jongen onderzochten, raadden zijn ouders aan om hem in Europa te laten opereren. Volgens de artsen lijdt hij aan een neuromusculaire aandoening.

Door de sluiting van de grens is het onmogelijk voor Bilal en zijn ouders om naar Spanje of Frankrijk te reizen om er te worden verzorgd. De enige optie die overblijft is met het vliegtuig vanuit Tanger naar Barcelona, Madrid of nog Malaga te vertrekken. De familie van Bilal vraagt geen geld, maar enkel een toestemming van de autoriteiten om naar Sebta te kunnen gaan en er hun zoon te laten verzorgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team