Zoeken

Hierdoor betalen Marokkanen hun brood duurder

5 september 2021 - 16:20 - Economie

©

De prijs van harde tarwebrood is de afgelopen weken toegenomen in Marokko. Reden hiervan is een stijging van de prijs van grondstoffen op de internationale markt. Dat stellen eigenaren van bakkerijen in het koninkrijk.

In bakkerijen varieert de prijs van harde tarwebrood volgens het gewicht, van 1,5 tot 2,5 dirham. Deze toename wordt gerechtvaardigd door en stijging van de prijs van harde tarwe met 3 dirham de kilo.

Lees ook: Brood wordt duurder in Marokko

Deze prijsstijging is te wijten aan een lage productie vanwege de droogte in Canada, belangrijkste tarweleverancier van Marokko, zegt Hussein Azaz, voorzitter van de Marokkaanse Federatie van Bakkerijen en Banketbakkers (FMBP), aan SNRT News. Ook de regenval in Frankrijk, waardoor de productie met 40% is gedaald, heeft een invloed op de prijs van brood in het koninkrijk.

Naast de prijs van brood, geldt de stijging ook voor andere bereidingen met harde tarwe en griesmeel. De prijs van brood gemaakt van zachte tarwe is daarentegen onveranderd gebleven, aangezien de staat financieel ingrijpt als de prijzen stijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team