Zoeken

Justitie bevestigt boete van 2,5 miljard dirham voor Maroc Telecom

13 november 2022 - 15:00 - Economie

©

Het beroep van Maroc Telecom tegen de door de regelgevende instantie voor telecommunicatie (ANRT) opgelegde boete van 2,5 miljard dirham, is door het hof van beroep van Rabat verworpen.

De Marokkaanse telecomgroep had eind augustus beroep aangetekend bij de rechtbank tegen het besluit van de regelgever die hem had gelast 2,5 miljard dirham te betalen. Deze sanctie volgt op de niet-naleving door Maroc Telecom van instructies die in 2020 door de ANRT werden gegeven voor het delen van telecominfrastructuur. Maroc Telecom werd schuldig bevonden aan misbruik van zijn machtspositie, meldt Medias24.

Lees ook: Maroc Telecom heeft boete van 2,45 miljard dirham betaald

Woensdag heeft rechter Rachid Houbabi het besluit van de toezichthouder bekrachtigd en de financiële sanctie gehandhaafd. De verwerping van dit beroep heeft geen gevolgen, aangezien Itissalat al-Maghrib de betaling van de boete bekendmaakte in een recente nota over haar financiële resultaten.

Lees ook: Itissalat Al Maghrib: toename klanten ondanks gezondheidscrisis

Volgens dezelfde bron heeft dit vonnis een symbolische betekenis. Nooit eerder heeft een Marokkaanse rechtbank uitspraak gedaan over een beroep tegen een besluit van een mededingingsautoriteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team