Zoeken

Halal banking blijft succes boeken in Marokko

3 december 2022 - 07:00 - Economie

©

De stijgende trend in de participatieve financiering dat sinds begin dit jaar is waargenomen in Marokko, zet zich volgens Bank Al-Maghrib door. Eind oktober betekende het uitstaande bedrag een stijging van 23,8% ten opzichte van een jaar eerder.

Aan het einde van de eerste tien maanden van het jaar was er een totale toewijzing van 22,92 miljard dirham aan Islamitische financiering, aldus Bank Al-Maghrib in een nota betreffende de monetaire statistieken.

Volgens de toelichting vertegenwoordigen de financieringen voor 18,93 miljard onroerend goed, terwijl 1,2 miljard dirham consumptieleningen betreft. De financiering voor apparatuur bedraagt 2,47 miljard dirham en die voor cashflow 131 miljoen dirham, aldus dezelfde bron.

De verplichtingen van halalbanken bedroegen bijna 8,15 miljard dirham, voornamelijk in de vorm van de herfinanciering via het product "Wakala bil Istithmar" en zichtdeposito’s ontvangen van moederbanken, vervolgt Bank Al-Maghrib.

De cheque- en lopende rekeningen stegen met 22,9% tot 6,17 miljard dirham, terwijl de beleggingsdeposito’s 2,28 miljard dirham bedroegen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team