Zoeken

Berkane reageert op verbod op shirt met Marokkaanse Sahara in Algerije

16 april 2024 - 12:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalclub Renaissance Sportive Berkane heeft met klem ontkend dat Algerije de toegang tot hun shirt heeft verboden tijdens hun komende wedstrijd tegen Unione Sportiva Medinat d’Alger. De reden voor de vermeende verbod zou een kaart zijn van Marokko met de Sahara erop.

"De informatie over een verbod door Algerije op het shirt van Renaissance Sportive Berkane tijdens hun komende wedstrijd tegen Unione Sportiva Medinat d’Alger is volledig onjuist," vertelde een clubfunctionaris aan de website Al3omk. "We hebben geen officiële communicatie in die zin ontvangen."

Lees ook: Algerije niet blij met Marokkaans clubshirt

Volgens de functionaris heeft de Afrikaanse voetbalbond (CAF) het shirt van Berkane voor de CAF Confederation Cup dit seizoen goedgekeurd, inclusief de kaart van Marokko. De club heeft met dit shirt al eerder wedstrijden gespeeld in Algerije. Bovendien heeft Berkane, in overleg met de thuisploeg, besloten om voor uitwedstrijden hun speciale witte shirt te dragen.

Lees ook: "Sahara-kwestie zal worden opgelost door Macron en Mohammed VI"

RS Berkane speelt op zondag 21 april 2024 de heenwedstrijd van de halve finale van de CAF Confederation Cup tegen Unione Sportiva Medinat d’Alger. De terugwedstrijd is op zondag 28 april.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team