Zoeken

Benkirane en drie ministers voor de rechter

13 oktober 2012 - 19:57 - Marokko

©

Regeringshoofd Abdelilah Benkirane en drie van zijn ministers, Lahcen Daoudi, Mohamed El Ouafa en Nizar Baraka, verschijnen voor drie verschillende zaken in de komende weken voor de rechter.

Lahcen Daoudi, minister van Hoger Onderwijs, wordt vervolgd door Said Abou El Hana, vanwege zijn besluit om aan ambtenaren te verbieden hun studies voort te zetten.

Een jonge studente van de Maazouzia-school in Marrakech, heeft zij een klacht ingediend tegen de minister van Onderwijs Mohamed El Ouafa. De minister zei haar onlangs op een ironische toon, voor haar medestudenten en docenten: "Wat doe jij hier? Jij hebt een man nodig!". De uitspraak van El Ouafa werd toen overgenomen door de media.

Het meisje, geschokt door de woorden van de minister, is gestopt met school. Zij en haar familie eisen een officiële verontschuldiging van Mohamed El Ouafa en Premier Abdelilah Benkirane.

Tot slot moet Nizar Baraka, minister van Financiën, op 2 november voor de rechter, over gelekte documenten betreffende vergoedingen ontvangen door oud-minister van Financiën Salahedine Mezouar. De minister stelde zich als burgerlijke partij in de zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team