Zoeken

Spanningen rond afwezige ministers in Parlement

18 september 2012 - 22:16 - Marokko

©

Een verslag van Habib Choubani, minister belast met de betrekkingen met het Parlement, over de afwezigheid van ministers tijdens Parlementszittingen, zorgt voor spanningen binnen de regering. Choubani wordt ervan beschuldigd dit te doen om zijn eigen fouten te verbergen.

Mohamed Ouzzine, minister van Jeugd en Sport, oordeelt dat het rapport van Choubani immoreel is. Aziz Akhannouch, minister van Landbouw, is het met hem eens en vindt dat een dergelijk rapport eerder moeten gaan over de resultaten van de ministers. Zeggen wie er wel of niet aanwezig is, is enkel een kleuterspel.

Een overheidsbron meent ook dat "een minister die 100 keer is uitgenodigd in het parlement en 75 keer aanwezig was, veel efficiënter is dan één die 20 keer is uitgenodigd en 10 keer is gegaan".

De coalitieregering kwam meermaals in gevaar in de afgelopen maanden door de ongecontroleerde uitspraken van een aantal ministers. Om de coalitie te behouden, geeft Premier Abdelilah Benkirane regelmatig zijn bondgenoten gelijk ten koste van zijn partijleden.

Maandag heeft het regeringshoofd dan ook zijn ministers samengeroepen om hen tot orde te roepen en de onenigheden op te lossen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team