Zoeken

Benkirane net verkozen, islamitisch bankieren komt eraan

16 december 2011 - 16:30 - Economie

©

De komst van de islamisten aan de macht trekt de beleggingsfondsen aan die gespecialiseerd zijn in islamitische financiën in Marokko. Een project van bank en verzekeraar, die in overeenstemming zijn met de voorschriften van de islam, zijn zaterdag voorgesteld aan Premier Abdelilah Benkirane door een Qatari beleggingsfonds.

De leider van de PJD heeft zaterdag Sheikh Khalid bin Thani al Thani, voorzitter van de Qatar International Islamic Bank (QIIB) ontvangen. Deze zou hem een project voorgesteld hebben, voor de oprichting van een islamitische investeringsbank en een verzekeringsmaatschappij in Marokko.

Het project van deze twee ondernemingen, die voor 51% eigendom van Marokko wordt en 49% van de Qatar International Islamic Bank, zou volgens het Qatarese dagblad "Acharq Al Iqtissadi", positief onthaald zijn door Abdelilah Benkirane, die van mening is dat een dergelijke investering een belangrijke toegevoegde waarde in Marokko zou brengen.

Sheikh Khalid bin Thani Al Thani presenteerde bij deze gelegenheid een aantal voorbeelden van soortgelijke investeringen van zijn groep in moslimlanden.

In 2010 al, had de PJD aangegeven dat het tijd was voor Marokko om een adequaat juridisch arsenaal voor te stellen om islamitische financiën te onthalen en zodoende ten minste een deel van de biljoen dollar die de islamitische financiering vertegenwoordigen in de wereld, aan te trekken.

In Marokko is de enige islamitische bank in eigen recht de Dar Assafaa, 100% dochterfiliaal van Attijariwafa bank, die islamitische financiën producten verkoopt en alternatief krediet aanbiedt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team