Zoeken

Marokkanen zeer geïnteresseerd in islamitisch bankieren

22 juni 2012 - 18:43 - Economie

©

Islamitisch bankieren trekt de interesse aan van 94% van de Marokkanen. 88% zegt zelfs zeer geïnteresseerd te zijn door financieringsproducten die de islamitische wetten respecteren, volgens een onderzoek van de Islamic Finance Advisory & Assurance Services (IFAAS).

Het onderzoek uitgevoerd in Marokko "toont het besparingspotentieel aan dat het traditioneel banksysteem ontgaat, vaak uit ethische of religieuze overtuiging", legt Boubkeur Ajdir uit, projectdirecteur van de IFAAS, aan het dagblad l’Economiste, rapporteert ons Franstalige versie bladi.net.

70% van de respondenten zijn geïnteresseerd in islamitische spaar-en beleggingsproducten in Marokko. Dit voorspelt een snelle integratie van het islamitisch bankieren in het land, indien de originaliteit van de producten, de prijzen, de concurrentie en de transparantie aanwezig zijn.

Voor de IFAAS is de vraag naar islamitische bankproducten dus duidelijk zeer sterk, terwijl het aanbod vrijwel niet bestaat. Dar Assafaa, filiaal van Attijariwafa Bank, is de enige islamitische bank in Marokko. Ook verklaarde slechts 2% van de ondervraagden dat ze totaal geen interesse hadden in islamitisch bankieren.

De eerste 100% islamitische banken worden vanaf 2013 verwacht in Marokko. Een allereerste wetsvoorstel over dit alternatief banksysteem werd in 2010 voorgesteld door de PJD.

Een regeringscommissie werkt aan de zaak en moet tegen het einde van het jaar, vier voorstellen presenteren betreffende de Bank van Marokko, de bank-wetten, het Wetboek van Koophandel en de wet op de verzekeringssector.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team