Zoeken

Belgische Ward verkoopt alles en trekt Marokkaanse natuur in

3 maart 2022 - 10:20 - Wereld

©

De 45-jarige Ward Verlinde had een charmante loft in het Belgische Hollebeke, een topcarrière als directeur en zelfstandig consultant en een kolossaal inkomen, maar hij wil het allemaal opgeven om binnenkort naar Marokko te kunnen vertrekken met een camper. Hij wil namelijk de verbeelding die hij als kind had, terug in zijn leven brengen.

Ward Verlinde haalde een diploma als burgerlijk ingenieur en werkte als zelfstandig consultant en productiedirecteur voor bedrijven in België en Frankrijk. Hij was zeer succesvol, had een mooie wagen, een charmante loft en genoot veel aanzien. Hij besefte lang niet dat er toch iets stak, tot zijn moeder dat opmerkte. "Toen ik bedrijfsleider was, merkte mijn ma plots op dat ik stijf stond van de stress en dat ik zelfs amper nog praatte", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Ze vroeg zich af wat er met mij was gebeurd, omdat ik als kind altijd een vrolijke en gelukkige jongen was. Dat deed mij nadenken."

Lees ook: Arnoud van Doorn stapt uit de politiek en gaat in Marokko wonen

Ward moet nu nog de verkoop van z’n loft in België afronden. Hij bracht daar bijna de helft van zijn leven door. Hij renoveerde met veel moeite de oude zuivelfabriek in Hollebeke. "Ik stapte er in 2004 een eerste keer binnen en het was liefde op het eerste gezicht. Ik wist wel dat er aan zo’n gebouw heel wat werk is, maar daar zag ik niet tegenop. Het duurde drie jaar om een vergunning rond te krijgen. Een oud zonevreemd nijverheidsgebouw waar er ook saneringswerken nodig zijn, dat krijg je niet in één-twee-drie op orde."

Ward kocht in 2017 ook een uit de 13de eeuw stammende verdedigingstoren, die ooit eigendom van een oude ridderorde in het Franse plaatsje Saint-Antoine de Ficalba, om er een tweede project uit te bouwen. Maar hij is ook niet van plan om zich daar te installeren. "Ik heb het gebouw daar eveneens van de hand gedaan en kocht ondertussen een terreinwagen om mee naar Marokko te gaan. Mijn derde huis zal een camper zijn", zegt hij lachend.

Lees ook: Zweedse priester bekeert zich tot de Islam en gaat in Marokko wonen

"Ik ben op zoek naar een plaats waar ik heel het jaar buiten kan leven. Werken ga ik niet meer doen, maar met mijn spaargeld moet ik rondkomen. Ik rekende uit dat ik het met zo’n 10.000 euro per jaar zal moeten doen. Onlangs kwam ik iemand tegen die leeft van 3000 euro per jaar, dus zo extreem ben ik nog niet. Het is niet de bedoeling om heel de wereld af te reizen, ik wil enkel een paar stops inlassen waar ik even kan blijven. Een beetje de seizoenen volgen, dat is de bedoeling. Als ik mijn buren naar hun werk zie vertrekken, vind ik dat absurd. Maar radicaal ben ik niet. Dit is een doordacht plan. Ik wil opnieuw door het leven gaan met de mindset van toen ik een kind was, maar met de ervaring die ik ondertussen opdeed."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team