Zoeken

Arnoud van Doorn stapt uit de politiek en gaat in Marokko wonen

19 maart 2021 - 12:00 - Wereld

©

De dag na de Tweede Kamerverkiezingen maakt de Haagse politicus Arnoud van Doorn van de Partij van de Eenheid (PvdE) bekend dat hij stopt met zijn werk als politicus. Hij is van plan om over een jaar Nederland definitief in te ruilen voor Marokko.

De omstreden politicus en ex-PVV’er die zich tot de islam bekeerde, ziet geen zin meer in het verdergaan met zijn werk als politicus en verlaat ook de Haagse gemeentepolitiek over een jaar, na de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. "Mensen die mij wat langer kennen, die mij een beetje kennen, die weten dat ik al een hele tijd twijfel aan het nut om mee te doen in de politiek, als het gaat om de belangen van onze gemeenschap. Het zet geen zoden aan de dijk, er is te veel verdeeldheid, we gaan het niet voor elkaar krijgen", zegt hij in Den Haag Fm.

Met zijn Partij van de Eenheid deed hij een gooi naar een zetel in de Kamer maar kreeg onvoldoende stemmen bij de verkiezingen. "Dat betekent dat wij wat anders gaan doen, dat ik wat anders ga doen. De afgelopen jaren ben ik zakelijk gezien succesvol geweest met wat investeringen in het buitenland, Turkije, Marokko en wat andere landen. Daarmee heb ik het besluit genomen en de mogelijkheid gekregen om wat anders te gaan doen."

"We gaan ons veel meer richten op onze projecten in Marokko, goede doelen, daarnaast ook meer tijd besteden aan mijn gezin en wat meer kennis opdoen, leren, studeren. Veel nuttiger. Bovendien hebben we veel meer het idee dat we daar in Marokko meer kunnen bereiken. Er is daar meer waardering en positiviteit dan hier in Nederland."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team