Zoeken

België komt met nieuwe reismaatregelen voor Marokko

17 januari 2021 - 10:00 - Wereld

©

België heeft extra reismaatregelen genomen voor reizigers buiten de Europese Unie. Met name voor reizigers die het land willen binnentreden met de bus of trein. De nieuwe maatregelen gelden ook voor Marokko.

In een persbericht meldt minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden, dat reizigers die België willen binnenkomen met de bus of trein dezelfde regels opgelegd krijgen als mensen die met het vliegtuig komen.

De maatregelen gelden vooralsnog alleen voor landen buiten de Europese Unie en de Schengenzone. De minister legt uit dat de uitbreiding van de maatregelen nodig is om de nog meer besmette variant van het coronavirus buiten België te houden.

Mensen die met de bus of trein reizen moeten nu ook een ‘passagier lokalisatie formulier’ invullen, ongeacht de duur van hun verblijf in België. Ook moet er een negatief pcr-test worden voorgelegd. De pcr-test is alleen verplicht voor landen in de rode zone, waaronder Marokko. Ook moet men zich houden aan de regels omtrent de quarantaine.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team