Zoeken

Belgisch-Marokkaanse voortvluchtige na 10 jaar gearresteerd in Thailand

25 januari 2024 - 10:00 - Wereld

©

Oussama Achmal, een Belgisch-Marokkaanse DJ die sinds 2014 op de vlucht was, is door de Thaise politie gearresteerd.

Deze arrestatie betekent het einde van een tienjarige vlucht volgens de Thaise krant Khaosod. De man van 36 jaar was sinds 10 jaar op de vlucht en werd gearresteerd door de immigratie-autoriteiten in Phuket.

Lees ook: België: ontsnapte Marokkaan stuurt kaartje vanuit Thailand

Het Belgische Openbaar Ministerie had op 15 december 2023 een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd voor een zaak die teruggaat tot 10 jaar geleden. De autoriteiten in Phuket zullen verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van dit bevel.

In België werd Oussama Achmal beschuldigd van poging tot moord met voorbedachten rade, het dragen van een vuurwapen zonder vergunning en het bezit van munitie. Tijdens een ruzie had hij geprobeerd zijn partner te vermoorden midden op straat op 19 januari 2014, waarna hij op de vlucht was geslagen. Hij werd bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar door het Hof van Beroep in Brussel.

Lees ook: Thailand pakt opnieuw Marokkaan voor hacken Zwitserse banken

Volgens de immigratie-autoriteiten in Phuket gebruikte de verdachte een Belgisch paspoort om Thailand regelmatig binnen te komen en te verlaten. De afgelopen jaren zou hij een Marokkaans paspoort hebben gebruikt en achtereenvolgens in Bangkok, Sisaket en Phuket hebben gewoond. Oussama Achmal werkte als DJ in een nachtclub in de regio Patong, het beroemdste strand van het eiland Phuket. De procedure voor zijn uitlevering aan België is aan de gang.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team