Zoeken

Belgisch-Marokkaanse rapper Dikke met debuutalbum op één in Ultratop

11 februari 2021 - 13:20 - Cultuur

©

Het debuutalbum ’130 Kilo’ van de Belgisch-Marokkaanse rapper Mohamed Eddahbi Agounad, telt tien nummers en drie gastartiesten. Zijn artiestennaam is Dikke en hij kwam als nagenoeg onbekende artiest binnen op 1 in de Ultratop.

Na een aantal losse tracks kreeg Dikke vorig jaar de kans om een contract te tekenen bij Top Notch. Sindsdien is hij bekend bij de liefhebbers van het genre. Zijn debuutalbum ’130 kilo’ kwam binnen op 1 in de Ultratop. "Ik was blij en verrast toen ik het nieuws te horen kreeg", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Ik denk niet dat er al ooit een Limburgse rapper in de charts is geraakt. Om dan binnen te komen op 1: ja, dat is toch wel wat. Maar ik heb geen seconde aan feesten gedacht. Ik moet scherp blijven, ik ben er nog lang niet."

Dat hij in de nationale hitlijst belandt heeft te maken met het feit dat de muziekwereld behalve naar verkoop, nu ook kijkt naar airplay en streaming. En dat is zijn kracht. De voorbije jaren bouwde Dikke een stevige fanbase op. "Ik ben dankbaar", zegt hij. "It’s L-season, tijd voor Limburg. Ik voel me Lummenaar en Marokkaan, maar overal waar ik kom zal ik eerst en vooral zeggen: ’Yo, hier is uw dikke broer uit Limburg’. Misschien kan ik zo het tij wat helpen keren. Deze provincie is toch altijd een beetje achtergesteld geweest."

Toch blijft hij nuchter als het gaat over een carrière in de muziek. In de openingstrack van ’130 kilo’, rapt hij daarover: "De appel valt niet ver van de boom. Dus als muziek niet werkt, bro, dan werk ik gewoon". "Mijn vader is gepensioneerd, maar hij is vroeger als gastarbeider vanuit Marokko naar hier gekomen en heeft zich krom gewerkt in de koolmijn van Zolder. Als mijn ouders één wens hadden, dan was het wel dat hun kinderen een betere toekomst zouden krijgen. Een diploma halen vinden ze heel belangrijk. Ik doe het allemaal met één doel: zorgen voor mijn ouders."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team