Zoeken

Belgisch bedrijf neemt afscheid van Marokkaanse kraanmachinist met spandoek

4 maart 2021 - 10:40 - Wereld

©

De 65-jarige Belgisch-Marokkaanse Benaissa Allel gaat met pensioen na 40 jaar trouwe dienst als kraanmachinist bij transportbedrijf Ambrogio in Mechelen. Zijn collega’s zwaaiden hem af met een leuke actie.

De werkgever van Allel, Andrés Ambrogio, klom vrijdagochtend zelf op de kraan om er een groot spandoek op te hangen. "Normaal zouden we voor Allel een feestje willen geven, maar door corona lukt dat helaas niet. Daarom wilden we graag een leuk alternatief. En hoe kan je een kraanmachinist nu beter eren dan met een groot spandoek van twaalf meter op zijn kraan?", vertelt Lucia Riccio, preventieadviseur bij Ambrogio, aan Het Nieuwsblad.

Ambrogio heeft al 50 jaar een vestiging op de Leuvensesteenweg in Muizen bij Mechelen. Het bedrijf vervoert goederen via het spoor tussen Italië en België. Dat gaat over typisch Italiaanse producten zoals pasta, olijfolie en tomaten in blik, maar ook producten zoals korrels voor de petrochemische industrie. "Hier komen wekelijks zeven treinen aan uit het hoofdkantoor in Gallarate en twee uit Candiolo", zegt Benaissa Allel, die het bedrijf na 40 jaar zeer goed kent.

Benaissa werd verrast door de spandoek-actie. "Ik was blij en tegelijk kon ik wenen. Ik heb deze job altijd graag gedaan, ook al was het een eenzame job. Daarboven in de kraan waren het alleen de radio en ik. In de veertig jaar dat ik hier werkte, heb ik nooit een ongeval gehad", zegt Benaissa in dezelfde krant. Al staat hij in het bedrijf eerder bekend als Allel. "Ik heb dat zelf voorgesteld. Dat is korter en spreek je makkelijker uit."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team