Zoeken

Anass Abatouy is 15 en heeft al zijn eigen duurzame webshop

1 februari 2021 - 09:20 - Wereld

©

De 15-jarige Anass Abatouy uit het Belgische Deurne is de CEO van Nextgencovers. Hij heeft een eigen webshop waarop hij ecologische en biologisch afbreekbare smartphonehoesjes verkoopt.

Anas krijgt afstandsonderwijs sinds de scholen gesloten zijn als maatregel tegen het coronavirus. Gevolg daarvan is dat hij wat meer tijd om handen heeft. Die besteedde hij aan de oprichting van een eigen bedrijf: Nextgencovers.

"Ik volg de richting Economie op school en zocht al langer naar iets dat ik kon verkopen om wat geld bij te verdienen", vertelt Anass aan Het Laatste Nieuws. "De enige voorwaarde: mijn product moest milieuvriendelijk zijn. Ik kwam op het idee om hoesjes te verkopen op de tram naar school, bijna iedereen heeft een smartphone en dus ook een hoesje nodig, maar niet veel hoesjes die je op het internet kan kopen zijn milieuvriendelijk. Iedereen weet dat het niet goed gaat met het klimaat, het is belangrijk dat mensen zich meer bewust worden van de producten die ze kopen. Het zou normaal moeten zijn om een ecologisch hoesje te kopen, en niet eentje van plastic."

De hoesjes zijn gemaakt van tarwestro. Dat zijn reststoffen die ontstaan bij het telen van tarwe. "En niet enkel het product zelf is ecologisch: de leveringen in Antwerpen zal ik zelf doen met mijn fiets en per aankoop gaat er een euro naar het Wereld Natuur Fonds. Ik wil op zoveel mogelijk manieren bijdragen aan het milieu", zegt de jonge ondernemer enthousiast.

Momenteel kan je enkel hoesjes kopen in de webshop, maar Anas heeft nog veel ideeën: "Je kan veel meer verkopen dan hoesjes in tarwestro. Er zijn ook drinkbussen, bestek en allerlei andere producten in dat materiaal. In de toekomst wil ik mijn assortiment dus graag nog uitbreiden. Al het geld dat ik nu verdien, ga ik opnieuw investeren in Nextgencovers. Ik wil een groot publiek aanspreken, er is nog zoveel ruimte voor uitbreiding wat betreft de verkoop van ecologische producten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team