Zoeken

Ammar zorgt ervoor dat de NS-website blijft draaien

2 maart 2021 - 14:00 - Wereld

©

De 32-jarige Ammar Alkhatib is technisch applicatiebeheerder bij de NS in Utrecht. Daar is hij samen met vijf anderen verantwoordelijk voor de website van de NS.

Een technisch applicatiebeheerder zorgt ervoor dat de diensten die op de site staan kloppen met die van de reisplanner. Ammar houdt zich dus bezig met de technische kant van de website. "Als er een probleem is dan los ik dat op, het is af en toe heel ingewikkeld. Je bent soms lang met iets bezig en je moet goed nadenken wat je moet doen. Dat kost best veel energie. Na een intensieve dag ben ik dan ook echt moe", zegt Ammar Alkhatib in het AD.

Door corona werkt Ammar thuis, al zou hij veel liever in het kantoor in Utrecht willen werken. "Dit is het veiligst voor mij en anderen om me heen. Doordat ik net nieuw ben, is het soms best lastig. Als ik nu iets wil vragen, moet ik eerst kijken of die persoon wel online is. Op kantoor loop je gewoon even langs. Maar in principe heb ik geen kantoor nodig, alleen een computer." Het is ook lastig om je collega’s goed te leren kennen. "Dat gaat nu telefonisch of via Teams. Dat is toch anders dan in het echt."

Als kleine jongen was Alkhatib altijd al bezig met computers, toch weet hij nog niet of hij dit werk tot aan zijn pensioen wil blijven doen. "Ik wil me graag blijven ontwikkelen om verder te gaan met mijn carrière. Ik zou over een tijd misschien wel iets gevarieerder willen doen. Dat ik me meer met programmeren bezig kan houden, want dat doe ik ook graag. Maar dat weet ik nog niet. Voorlopig zit ik hier goed."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team