Zoeken

België: zitbank als eerbetoon aan doodgeschoten Soufiane Benali

30 januari 2023 - 07:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Ruim twee jaar na de tragische dood van Soufiane Benali hebben zijn familie en verschillende verenigingen in het Brusselse Vorst een openbare zitbank ter nagedachtenis ingehuldigd.

De bank staat op de kruising van de Alliantiestraat en de Mérodestraat. De bouw ervan is te danken aan een oproep tot burgerparticipatie in de gemeente Vorst. "Ondanks de tragedie en het afscheid leeft de 23-jarige Soufiane Benali voort in de harten van zijn familie en dierbaren", zegt zijn tante Hayat. "We schreven op de bank: Jouw stilte creëert geluid. Het neemt de ruimte in waar jij afwezig bent. Wat er gebeurd is, is onrechtvaardig. We wilden een sterk gebaar maken ter nagedachtenis aan onze zoon."

Lees ook: Brussel brengt eerbetoon aan door racist vermoord Marokkaans koppel

Volgens de tante wil de familie graag weten waarom de jongeman is overleden. "Ze hebben dit nodig om te rouwen en om vooruit te kijken," benadrukte ze. In juli 2022 had het openbaar ministerie aangekondigd dat Soufiane Benali was gedood bij een afrekening in het drugmilieu. Voor de familie was het echter een wraakactie na een ruzie.

Lees ook: Waterput in Bangladesh als eerbetoon aan doodgeschoten Firdaous

Er vielen nog twee slachtoffers bij de schietpartij tussen rivaliserende bendes die vochten om de controle over een gebied om drugs te dealen, meldt bx1. Het zijn Amine en Adnane, 19 en 17 jaar oud. Zij raakten enkel gewond, in tegenstelling tot Soufiane, die het niet overleefde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team