Zoeken

Boerkini verboden in heel Marokko?

23 mei 2022 - 16:20 - Marokko

©

Tegenstanders van het besluit van de burgemeester van het Franse Grenoble over het dragen van een boerkini in gemeentelijke zwembaden, verspreidden beelden uit Marokko op sociale netwerken om aan te tonen dat dit kledingstuk in het hele koninkrijk verboden is.

De kandidaat van Eric Zemmour’s partij Reconquête! bij de komende parlementsverkiezingen in het 4ᵉ kiesdistrict Alpes-Maritimes, Damien Rieu, deelde als eerste de beelden uit Marokko. Hij probeert met de beelden te bewijzen dat de boerkini in Marokko verboden is. Hoewel het waar is dat de foto enkele jaren geleden in het koninkrijk werd genomen, is het volledig onwaar dat de boerkini in Marokko niet toegelaten is.

Lees ook: Marokko: zwembad weigert vrouw met boerkini

"De Marokkaanse staat bemoeit zich daar niet mee. 0p de stranden dragen de mensen wat ze willen, zolang ze de regels van de zedelijkheid respecteren. Maar om hygiënische redenen, tolereren sommige gelegenheden en vakantiehuizen de boerkini niet. In Marokko is de boerkini geen controversieel thema omdat er geen verbod van de regering is. Wij respecteren de waarden van de gematigde Islam. Bikini en boerkini kunnen op onze stranden naast elkaar bestaan," reageerde Lahcen Haddad, Marokkaanse minister van Toerisme.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team