Zoeken

België: restaurant biedt Marokkaanse excuses aan voor transfobisch gedrag

6 februari 2022 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Na een incident op 30 januari heeft het management van het Brusselse restaurant Drug Opera zijn excuses aangeboden aan de Belgisch-Marokkaanse influencer Haron Zaanan. Het was nooit hun bedoeling om hem te vernederen of een transfoob gedrag te hebben.

"In de eerste plaats verontschuldigt de directie van Drug Opera zich tegenover Haron Zaanan indien hij eventueel een aan hem gericht vraag als vernederend en transfoob heeft geïnterpreteerd", aldus het restaurant in een verklaring, waarbij wordt erkend dat de gehanteerde term "ongepaste kledij" een subjectief begrip is en "soms controversieel kan zijn".

Lees ook: Moeder Bilal Hassani vertelt over racisme en homofobie

"Wij kwamen in de oncomfortabele positie dat wij moesten reageren op de bezwaren van sommige klanten die aangaven dat zij zich stoorden aan de kledij van Haron Zaanan. Rekening houdend met de locatie, het tijdstip van de dag en het winterseizoen, vonden wij het wat ongepast dat Haron Zaanan zo gekleed ging en het leek ons verstandig hem uit te nodigen om dit te verhelpen", verklaart de directie van het restaurant.

Lees ook: Marokkaan die vluchtte voor vervolging slachtoffer homofobie in VK

De bedrijfsleiding ontkende tevens het gerucht dat in sommige kranten en op sociale media de ronde deed dat Zaanan uit het restaurant zou zijn gezet. "We hebben Haron Zaanan nooit uit ons restaurant gezet. Wij hebben hem zo vriendelijk mogelijk gevraagd zijn kleding te veranderen of, als dat niet mogelijk was, het restaurant te verlaten. Helaas koos hij voor het tweede voorstel", aldus de directie, die belooft om UNIA om advies te vragen om dergelijke situaties in de toekomst beter te kunnen aanpakken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team