Zoeken

België: familie door politie doodgereden Mehdi eist gerechtigheid

24 oktober 2019 - 14:10 - Marokkanen in het buitenland

©

De familie van Mehdi organiseert op zondag 27 oktober een witte mars in Brussel om hem te herdenken. De tiener werd op 20 augustus door een politiewagen aangereden. Hij overleefde niet.

Alle deelnemers zullen in het wit gekleed zijn tijdens de vreedzame mars. Familieleden van het 17-jarige slachtoffer zullen een toespraak houden.

"We willen niet dat zijn dood als een gewoon nieuwsbericht wordt beschouwd. Hij was jong, minderjarig, hij was zich niet van alles bewust en kwam op brutale wijze om het leven. We willen de waarheid over zijn dood weten. We hebben geen uitleg gekregen, we willen gerechtigheid voor hem. Hij is te vroeg vertrokken. Wat er ook over hem wordt gezegd, hij is het slachtoffer!", verklaarde Ayoub Bouda, de 24-jarige broer van Mehdi.

De politie heeft aangifte gedaan en een onderzoek werd gestart naar doodslag. Dat bevestigt Stéphanie Lagasse, woordvoerder van het parket.

Mehdi werd op dinsdag 20 augustus rond 23:50 uur door een politieauto in de gemeente Elsene in Brussel aangereden. De agenten hadden net een oproep binnengekregen in verband met een inbraak en reden veel te snel. Mehdi was net zelf weggerend voor een politiecontrole en werd door agenten achtervolgd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team