Zoeken

Agent cel in voor mishandelen wereld-Marokkaan

27 december 2019 - 19:30 - Marokko

©

Een politieagent is in Marokko tot drie maanden gevangenisstraf en 5000 dirham boete veroordeeld voor het mishandelen van een in het buitenland gevestigde Marokkaan en activist in Nador.

De rechtbank van eerste aanleg in Nador veroordeelde de politieman dinsdag. De agent had samen met zijn broer het slachtoffer, een Marokkaan uit België, zwaar mishandeld bij de grensovergang van Bni Nssar.

"Op 17 oktober werd ik het slachtoffer van een brutale aanval door een politieagent en zijn broer die me arresteerden onder het voorwendsel dat ik hen bijna met mijn auto had aangereden. Het ergste werd voorkomen dankzij de tussenkomst van andere agenten en getuigen.", verklaarde het slachtoffer kort na het incident in een bericht op Facebook.

De man deed onmiddellijk na het incident aangifte bij de procureur generaal waarop een onderzoek werd gestart. Ook kreeg het slachtoffer dertig dagen rust voorgeschreven vanwege de ernst van zijn verwondingen.

Kort na zijn aangifte werd het slachtoffer door de baas van het politiedistrict ontvangen. De ambtenaar vertelde hem dat er snel vooruitgang werd geboekt in het onderzoek en vroeg hem om niet met de media te praten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team