Zoeken

Marokkaanse toppers in inclusieve top 30 van Allyens

7 januari 2021 - 14:00 - Marokko

©

Allyens is een creatief bureau dat gespecialiseerd is in inclusieve, millennial en virale communicatie. In plaats van een album van het jaar, besloten ze om als eindejaarsactie een lijst op te maken van mensen die op andere domeinen actief werken aan inclusie. Een groot deel van hun Inclusieve top 30 bestaat uit toppers van Marokkaanse origine.

Allyens is een agentschap dat werkt rond inclusie en diversiteit in marketing en communicatie. De Marokkaans-Belgische starters Hanan Challouki en Taha Riani hebben bewezen dat ze een impact kunnen hebben op de industrie, met millennials als hun kernpubliek. Het zakenblad Forbes heeft hen eerder op de prestigieuze ’30 under 30’ lijst gezet. Ze werken voor klanten als BNP Paribas, Brussels Airport en Colruyt.

Op plaats 3 van de inclusieve top 30 staat actrice Ikram Aoulad, die het verhaal vertelt van eerste generatie migranten en de ambitie heeft om de clichébeelden van moslima’s aan diggelen te slaan. Op nummer 5 staat Mohamed Ouaamari. In zijn boek ‘Groetjes uit Vlaanderen’ stelt hij de vraag wie en wat de Vlamingen zijn. Kan en mag hij zichzelf zonder meer een Vlaming noemen?

Sarah El Massaoudi Verryt staat op nummer 9, ze is sociaal werker en mensenrechtenactiviste. Ze was één van de initiatiefneemsters achter #allemaalvanbelang, een hashtag waarmee jongeren hun ervaringen met dagelijkse discriminatie op sociale media deelden. Op nummer 12 staat Nadia Hadad, ingenieur en vicevoorzitter van de Brusselse Adviesraad voor personen met een Handicap. Ze is verlamd tot aan de helft van haar borstkas, maar omnipresent in het sociaal middenveld.

Acteur en rapper Saïd Boumazoughe staat op de 15de plaats, getalenteerd artiest en LGBTI-activist Jaouad Alloul volgt meteen daarna op nummer 16. Op nummer 20 staat activist Yassine Boubout, hij adviseert politieagenten, wijst jongeren op hun rechten, en strijdt niet aflatend tegen etnisch profileren. Siham Zarkan die samen met Lien Warmenbol via het platform #SheDIDIT ondernemende vrouwen met een migratieachtergrond ondersteunen staat op nummer 21, gevolgd op 22 door Fatima-Zohra Ait El Maâti, oprichtster van Imazi•Reine, een radicaal inclusief en feministisch collectief. Youssef Kobo en Hassan Al Hilou, twee jonge ondernemers die met ’A seat at the table’ jongeren uit kansengroepen naar ondernemers loodsen staan op 26 en last but not least, op plaats 27 Souhaila Akarkach die haar eigen sportstudio oprichtte om vrouwen te empoweren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team