Zoeken

Marokkaanse startups op "Global Grand Finals" in Nederland

3 oktober 2021 - 12:00 - Wereld

©

Atarec met zijn "Wave Beat"-oplossing en Entomonutris, twee Marokkaanse start-ups, zijn finalist van de ClimateLaunchpad Morocco. Beide bedrijven werden geselecteerd tijdens de Afrikaanse regionale finales die in Mozambique plaatsvonden.

De wereldfinale staat van 27 tot 29 oktober in Nederland gepland. De twee Marokkaanse start-ups zullen er aanwezig zijn volgens een persbericht van ClimateLaunchpad Morocco.

Lees ook: Klimaatverandering: hoge migratiegraad dreigt in Marokko

Oussama Nour van Atarec stelt in een gesprek met persagentschap MAP dat deze ervaring in alle opzichten verrijkend en uniek is. "Het heeft ons in staat gesteld om te groeien tegenover internationaal gerenommeerde specialisten", zegt hij. Het "Wave Beat"-project dankt volgens Nour, zijn succes aan alle mensen die eraan hebben meegewerkt. "We voelden de steun van deze mensen die geloven in wat ze doen en bij willen dragen aan de ontwikkeling van groen en verantwoord ondernemerschap in het licht van de uitdagingen van klimaatverandering", aldus Oussama Nour.

Patrick Lhomme, die samen met Fatima Essalhi Entomonutris oprichtte, is blij de finale te hebben behaald. "Belangrijker dan de overwinning is de erkenning van het belang van ons bedrijfsidee als antwoord op ecologische problemen. Het is ook een uitzonderlijke kans om Entomonutris bekend te maken en Marokko op internationaal niveau te vertegenwoordigen."

Lees ook: Marokko houdt zich aan afspraken klimaatakkoord

Voor de twee Marokkaanse start-ups is het bereiken van de finale een uitzonderlijke kans om meer zichtbaarheid en financieringsmogelijkheden te hebben. Volgens Jeroen Roodenburg, ambassadeur van Nederland in Marokko, is klimaatverandering een grote uitdaging die iedereen aangaat. "Met dit initiatief willen we de vindingrijkheid en creativiteit van jonge Marokkaanse projectleiders ondersteunen om juiste oplossingen te vinden en zo mee te helpen aan het behoud van onze planeet", aldus de diplomaat aan MAP.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team