Zoeken

Door België gezochte Algerijn in Casablanca gearresteerd

16 juli 2022 - 15:40 - Marokko

©

De grenspolitie heeft op het vliegveld Mohammed V in Casablanca een Belgische burger van Algerijnse afkomst gearresteerd. Het zou gaan om een drugdelinquent uit Antwerpen die door de Belgische autoriteiten gezocht werd op grond van vijf internationale arrestatiebevelen.

Mohamed R.C. werd op de Mohammed V luchthaven gearresteerd toen hij Marokko probeerde binnen te komen. Hij was net uit een vliegtuig gestapt dat uit Istanboel, Turkije kwam. Tijdens de identiteitscontrole verscheen zijn naam in de database van door Interpol gezochte verdachten, meldt het dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Door Interpol gezochte Arabische staatsburger gearresteerd in Marokko

Interpol werd door de Brusselse justitie ingeschakeld en gaf een "red notice" uit tegen de verdachte. In Marokko was de grenspolitie ook op de hoogte gebracht, wat de arrestatie van de Mohamed R.C. vergemakkelijkte.

Lees ook: Gezochte Indiër in Marrakech gearresteerd

De Belgische autoriteiten vaardigden vijf internationale opsporingsberichten tegen de verdachte uit. Hij zou betrokken zijn bij drugshandel, ontvoering, vrijheidsberoving en de vorming van criminele bendes. Ook zou hij betrokken zijn bij de zaak van de Sky ECC e-mail encryptiesoftware. De Belgische Algerijn werd in hechtenis genomen in afwachting van vervolging. Het Interpol-kantoor in Rabat zal ervoor zorgen dat de Belgische veiligheidsautoriteiten van zijn arrestatie op de hoogte worden gebracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team