Zoeken

Belg die vanuit Marokko reisde, betrapt met 25 kilo hasj in Rotterdam Airport

13 augustus 2021 - 12:00 - Wereld

©

Op maandagavond heeft de Koninklijke Marechaussee in Rotterdam The Hague Airport, een 43-jarige Belg aangehouden tijdens de controle van zijn bagage. Hij was op terugreis vanuit Marokko en bleek bijna 25 kilogram hasj in zijn bagage te vervoeren.

De reiziger probeerde via Rotterdam The Hague Airport, een koffer vol softdrugs mee naar België te smokkelen. De man had bijna 25 kilogram hasj bij zich en was op terugreis vanuit Marokko. Hij liep tegen de lamp tijdens een controle van zijn bagage.

Lees ook: Spanjaard met 850 kilo drugs betrapt in Tanger Med

Hij is aangehouden en voor nader onderzoek in bewaring gesteld. De drugs zijn in beslag genomen. "Het gebeurt wel vaker dat in een koffer drugs worden gesmokkeld, maar zo’n grote hoeveelheid als dit zien we niet vaak", zegt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee in Het Laatste Nieuws. "Dit is echt opvallend."

Ook in december van vorig jaar werd een Belg die vanuit Marokko reisde betrapt met 25 kilo hasj in zijn koffer op de luchthaven van Rotterdam. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze twee zaken. "Ook wordt bekeken waar de drugs naartoe moesten en ook waarom deze Belgen gebruikmaakten van een Nederlandse luchthaven."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team