Zoeken

Drugsdealer bij terugkeer uit Marokko opgepakt in Nederland

18 april 2024 - 21:00 - Wereld

©

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag op Rotterdam Airport een 42-jarige man uit Gouda gearresteerd. De man, die terugkwam van Marokko, werd gezocht om een gevangenisstraf van 5,5 jaar uit te zitten voor diverse drugdelicten.

De man werd door de Koninklijke Marechaussee herkend bij zijn aankomst. Hij was eerder gesignaleerd door het Targeting Center Borders (TCB) van de Koninklijke Marechaussee. Dit centrum gebruikt verschillende systemen om personen die vanuit derde landen naar de Europese Unie reizen en bij binnenkomst op Nederlands grondgebied gecontroleerd of aangehouden moeten worden, te signaleren, ongeacht of dat via lucht, over zee of over land gebeurt.

Lees ook: Gevaarlijke Franse drugshandelaar gearresteerd in Marrakech

Zodra er in een van deze systemen een match wordt gevonden, wordt er een signaal afgegeven, zoals dinsdag in Rotterdam het geval was. Het TCB werkt nauw samen met diverse diensten, zoals de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), de Nationale Politie, de Douane en de Havenpolitie, om de Nederlandse grenzen effectief te bewaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team