Zoeken

Belg 25 jaar cel in voor moord op Marokkaan

13 december 2017 - 14:40 - Marokko

Younes Bizrane

Het hof van beroep in Antwerpen heeft een 29-jarige Belg tot 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op een Marokkaan. Younes Bizrane verbleef illegaal in België en is sinds 2013 spoorloos.

Volgens Belgische media verdween het 33-jarige slachtoffer op 22 november 2013. Zijn vrienden en familie in Marokko hebben sindsdien niets meer van hem gehoord.

Rubens M. was toen bevriend met Younes. Hij vertelde aan de politie dat Younes waarschijnlijk naar Londen was vertrokken. Maar de iPad, smartphone en bankkaart van Younes werden in zijn appartement in Schaarbeek aangetroffen.

De verdachte haalde ook 8440 van Younes Bizrane’s bankrekening en gebruikt zijn iPad en smartphone om zich als hem voor te doen. Het lukte hem op die manier geld te krijgen van de familie van het slachtoffer. Het hof oordeelde dat hij dus wist dat Younes Bizrane dood was en dat hij zijn familie en vrienden niet meer kon contacteren.

Rubens zou ook de de moord aan zijn zus, stiefbroer en vriend hebben opgebiecht. In 2014 vertelde hij hen dat hij Younes had gewurgd en zijn lichaam in een bos had begraven. Rubens stelt de moord te hebben verzonnen. Hij zou toen depressief zijn geweest en zelfmoord hebben willen plegen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team