Zoeken

Leven wordt duurder voor rijke Marokkanen

25 november 2012 - 19:23 - Economie

©

Het leven wordt duurder voor rijke Marokkanen. Volgens de begroting van 2013, zullen zij vanaf januari 30% BTW moeten betalen op geïmporteerde luxeproducten.

In naam van de sociale solidariteit en een betere verdeling van de rijkdom, heeft de regering besloten luxe goederen, namelijk auto’s van meer dan 700.000 dirham, extra te belasten.

Privé-jets, jachten, pleziervaartuigen en jetski’s worden ook meer belast, net zoals marmer, geïmporteerde keramiek en tegels, edelstenen, ivoor en kristalglas.

De rijkste Marokkanen zullen meer betalen voor jachtproducten, huisdieren, sigaren, sterke drank en geïmporteerde Perzische tapijten.

De Marokkaanse begroting voor 2013 wordt door de zakenwereld beschouwd als een bedreiging voor het concurrentievermogen van Marokkaanse onderneming. Ook in het parlement en bij de rijken is niet iedereen tevreden.

Tijdens de behandeling van het budget voor volgend jaar in het Parlement, werd enkel de begroting van 2,5 miljard dirham voor het koningshuis, unaniem goedgekeurd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team