Zoeken

Solidariteitsfonds gefinancierd door bedrijven

8 maart 2012 - 09:56 - Economie

©

Een fonds van sociale solidariteit zal binnenkort worden opgericht in Marokko. Voorgesteld ten tijde van regering El Fassi, werd het idee toen verworpen door het Verbond van Ondernemingen van Marokko (CGEM).

De regering Benkirane herneemt het project van een dergelijke fonds en wil deze voorzien van twee miljard dirham. Om dit te doen zullen bedrijven met een jaarlijks omzet van minimum 200 miljoen dirham, ​​1,5% van hun netto-opbrengst moeten afgeven. Dit zal 1,6 miljard dirham opbrengen voor het fonds.

Het Solidariteitsfonds van verzekeringen zal deelnemen ter hoogte van 350 miljoen dirham en de verbruiksbelasting op sigaretten zal met 1,5% stijgen. Als het fonds de twee miljard dirham niet bereikt, zal de Staat zelf financieel ingrijpen.

De voorzitter van het CGEM, Mohamed Horani, zegt dat werkgevers bereid zijn om deel te nemen aan het fonds, als "de bijdrage eerlijk en in de tijd beperkt is". Bedrijven zullen dan ook maar twee jaar aan het fonds moeten bijdragen, in 2012 en 2013, zoals vereist door de werkgevers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team