Zoeken

Bejaarde vrouw onder hypnose beroofd in Marokko

19 maart 2024 - 15:00 - Marokko

©

Het fenomeen ’Samawi’, waarbij oplichters hun slachtoffers hypnotiseren om ze te beroven, waart opnieuw rond in Marokko. In Salé is een 60-jarige vrouw op gruwelijke wijze bestolen van haar kostbare sieraden en goud.

Het slachtoffer gaf onder hypnose haar waardevolle bezittingen vrijwillig af aan een criminele bende gespecialiseerd in Samawi-oplichting, meldt Rue20. Toen ze besefte dat ze het slachtoffer was van gehypnotiseerde diefstal, stapte ze naar de politie. De gerechtelijke politie opende een onderzoek en is actief op zoek naar de daders.

Lees ook: Marokko: bende hypnotiseerde slachtoffers om hen te beroven

Samawi is een angstaanjagende methode die door criminelen wordt gebruikt om met name vrouwen en ouderen te beroven. De oplichter opereert vaak met een medeplichtige, die als vertrouweling fungeert. Hij doet zich voor als een marabout met bovennatuurlijke krachten. Het slachtoffer, vaak bijgelovig, raakt in zijn greep. De oplichter beweert vervolgens dat de bezittingen van het slachtoffer vervloekt zijn en biedt aan om ze te zuiveren.

Lees ook: Frankrijk: "Samawi-fraude" groeit snel, politie passief

Onder hypnose stemt het slachtoffer in en geeft alle waardevolle spullen af. De "gezuiverde" bezittingen worden zorgvuldig verpakt en aan het slachtoffer teruggegeven met de strikte instructie ze pas later te openen. De oplichter is dan al lang verdwenen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team