Zoeken

Marokko: bende hypnotiseerde slachtoffers om hen te beroven

4 november 2019 - 14:50 - Marokko

©

Leden van een "samawi-bende", hebben een vrouw haar dochtertje in hun woning in de wijk Socoma in Marrakech gedrogeerd en beroofd.

Kheddouj, het slachtoffer, deed aangifte bij de politie. De daders, waaronder een vrouw, gingen lopen met 50.000 dirham contant geld en juwelen.

De jonge vrouw vertelde aan de politie dat de bendeleden haar en haar dochter met een "vloeistof hadden overgoten. De vrouw stelt dat ze gehypnotiseerd was en dat ze met de criminelen begon te praten. Ze gaf hen zelf de juwelen met een waarde van 20.000 dirham en ging vervolgens ook naar de bank om 50.000 dirham op te nemen en het aan de vrouw te geven.

Na het bezoek aan de bank werden het slachtoffer en haar dochter meegenomen naar een appartement in de wijk Mhamid. Ze werden de volgende dag bewusteloos in een andere wijk achtergelaten.

Een politiebron stelt dat een onderzoek aan de gang is en dat de bendeleden actief worden gezocht. De politie waarschuwt ook voor het toenemend aantal "samawi-oplichtingen", waarbij de slachtoffers worden gehypnotiseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team