Zoeken

Franse gemeente krijgt bejaarde Marokkaan niet uit gevaarlijk pand

4 januari 2023 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Het gemeentebestuur van de gemeente Raismes in het noorden van Frankrijk bij Valenciennes, heeft besloten een 82-jarige Marokkaan te evacueren uit het onbewoonbaar pand waarin hij sinds september woont. De man heeft verschillende aanbiedingen voor herhuisvesting geweigerd.

Wilde zwijnen die de weg oversteken, een berg autobanden, schroot, autowrakken... Een schroothandelaar van 82 jaar oud die in de rue de Dreville in Raismes woont en sinds 2017 wordt opgevolgd door de sociale dienst, heeft het gebied rond zijn huis dat op 1 september 2022 door vlammen werd verwoest, veranderd in een soort vuilnisbelt, meldt La Voix du Nord. "Een persoon bezet onrechtmatig het openbaar domein, door het te veranderen in een openlucht dump", aldus de gemeente.

Lees ook: Mounia woont met haar man en drie kinderen in 12 m2 in Parijs

Ondanks verschillende aanbiedingen voor herhuisvesting weigert de oude man de ongezonde locatie te verlaten. "Vijf voorstellen voor herhuisvesting zijn door hem categorisch geweigerd", aldus burgemeester Aymeric Robin van Raismes in een brief. Het Marokkaanse consulaat nam contact op met zijn kinderen maar zij "hebben geen nieuws gegeven".

Lees ook: Marokkaans-Belgisch gezin "mag" avondklok schenden om in auto te slapen

Ontelbare acties van de sociale bemiddelaar, de gemeentelijke agenten en de plaatsvervangende huisvestingsambtenaar "hebben niet het verwachte en gehoopte succes gehad", voegt de gemeente eraan toe. De gemeente overweegt nu de Marokkaanse tachtiger tegen zijn wil uit te zetten. "Deze oplossing is tot nu toe uitgesteld om deze heer niet in een psychologische situatie te brengen die hem in gevaar zou kunnen brengen, gezien zijn leeftijd en zijn pathologie."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team