Zoeken

Marokkaans-Belgisch gezin "mag" avondklok schenden om in auto te slapen

5 januari 2021 - 10:40 - Wereld

©

Dit jaar was oud en nieuw geen feestelijke gelegenheid voor Saïd (39), zijn vrouw Chahida (37) en hun drie jonge kinderen. Ze werden namelijk op bevel van de vrederechter maandag uit de noodwoning gezet waarin ze ruim twee jaar verbleven, nadat hun huurhuis onbewoonbaar was verklaard.

De vrederechter besliste na een verzoek van het OCMW dat Saïd en Chahida op de eerste werkdag van 2021 uit hun huis worden gezet. Iets meer dan twee jaar geleden werd hun huurwoning onbewoonbaar verklaard waarna ze een tijdelijke doorgangswoning toegewezen kregen.

Het gezin vertelde enkele dagen geleden aan het Nieuwsblad dat ze zich totaal in de steek gelaten voelden: "Pak en zak staan klaar, verzet zal er niet zijn", zegt Saïd. "De kinderen zijn totaal van slag, wij zijn radeloos. Op dit moment hebben we na maandag géén onderdak. De zoektocht naar een woning is in deze tijden van corona al niet evident, en als we er dan al een vinden, is de huur veel te hoog. We beschikken maandelijks over slechts 1380 euro, de ziekte-uitkering van mijn vrouw. Ik ben wegens rugklachten arbeidsongeschikt, maar krijg geen tegemoetkoming. Aanspraak maken op een sociale woning lukte evenmin. We voelen ons door iedereen in de steek gelaten."

Ze kregen van de politie tijdelijk de toelating om tijdens de avondklok in hun wagen te overnachten. "We hopen dat er nog iemand ons kan helpen, maar houden ons hart vast. 2021 kondigt zich alvast nóg slechter aan dan het al barre 2020."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team