Zoeken

EMB: Ramadan begint op dinsdag 13 april 2021 in België

12 april 2021 - 21:00 - Wereld

©

De maand Ramadan begint dit jaar op dinsdag 13 april in België. Dat bevestigt het Moslimexecutieve van België vanavond.

De moslimorganisatie laat weten dat de begindatum van de Ramadan maandagavond door de Raad van Theologen werd vastgesteld.

Volledige persverklaring:

Naar aanleiding van de vandaag gehouden vergadering via videoconferentie van de Raad der Theologen is het Executief van de Moslims van België (EMB), het representatief orgaan van de islamitische eredienst, verheugd om de moslims van België te kunnen melden dat de vastenmaand Ramadan dit jaar zal beginnen op dinsdag 13 april 2021.

Het EMB biedt de gehele moslimgemeenschap van België zijn beste wensen aan en hoopt, in deze moeilijke context van pandemie, dat deze gezegende maand wordt beleefd in het teken van rust, geduld en solidariteit.

Het EMB herinnert eraan dat vaccins, hetzij tegen Covid of iets anders, op geen enkele manier interfereren met de naleving van de vasten en de geldigheid ervan ook niet beïnvloeden.

Het is ook belangrijk dat de moskeeverantwoordelijken en de moslimburgers ons protocol nauwgezet respecteren.

Het EMB zet de dialoog voort met de vertegenwoordigers van de andere erediensten en de met erediensten belaste minister van Justitie om een versoepeling van de voor erediensten geldende gezondheidsmaatregelen mogelijk te maken.

Tenslotte nodigt het EMB iedereen uit om deze gezegende maand te baat te nemen om meer te bidden voor de zieken, de overledenen en alle families die rouwen om het verlies van een of meer van hun geliefden.

Blijf voor jezelf en anderen zorgen.

Ramadan Moubarak.

In meerdere andere landen waaronder Saoedi-Arabië, Nederland en Frankrijk begint de Ramadan eveneens op dinsdag. In Marokko begint de Ramadan dit jaar pas op woensdag 14 april.

Ramadan duurt 29 tot 30 dagen en is de negende maand van de Islamitische kalender. Vasten tijdens Ramadan is één van de vijf zuilen van de Islam, met de geloofsbelijdenis, het gebed, het geven van aalmoezen en de bedevaart.

Bladna.nl wenst jullie allen Ramadan Moubarak

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team