Zoeken

Bayern München: Noussair Mazraoui zegt nee tegen bier

31 augustus 2022 - 09:40 - Sport

©

De Marokkaanse international Noussair Mazraoui heeft zich nog maar net aangesloten bij Bayern München en staat al nu al op een foto met zijn team die voor veel ophef zorgt op het internet. De speler heeft een Beierse outfit aan, maar heeft geen bierglas in zijn handen.

De Marokkaanse en Senegalese internationals Noussair Mazraoui en Sadio Mané poseerden voor een clubfoto van Bayern München in de traditionele oufit van de regio, maar zonder een Beiers biertje in de hand. Het evenement wordt elk jaar georganiseerd door het biermerk Paulaner, een sponsor van de Beierse club.

Lees ook: Moslimspelers mogen bij persconferenties EK bierflesjes weghalen

De twee ploegmaten zouden deze keuze gemaakt hebben omdat ze moslim zijn. Door te aanvaarden dat ze poseren zonder het bier vast te houden, toont Bayern München niet alleen zijn respect voor de religieuze diversiteit van de club, maar ook zijn respect voor de islamitische principes van moslimspelers.

Lees ook: Bierfestival gaat toch door in Casablanca

Vóór Noussair Mazraoui en Sadio Mané verschenen ook de Marokkaanse international Mehdi Benatia en zijn teamgenoten Xherdran Xhaqiri en Franck Ribery, alle drie moslims, zonder bier in de hand op de officiële Duitse clubfoto van 2015.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team