Zoeken

Bierfestival gaat toch door in Casablanca

5 augustus 2022 - 19:00 - Marokko

©

Het is bevestigd. De eerste editie van het Bierfestival zal op 28 oktober in Casablanca plaatsvinden. Het gerucht dat het evenement zal worden afgelast is onjuist. Het is echter geen openbare aangelegenheid.

Verschillende bronnen meldden in de afgelopen dagen dat het eerste Marokkaanse Oktoberfest is afgelast. Ze merkten op dat een bericht over de happening verwijderd was van het Facebook account van de Duitse Kamer van Koophandel en Nijverheid in Marokko. Ook werd gezegd dat de organisatie had toegegeven aan de druk van tegenstanders van het festival.

Lees ook: Eerste bierfestival in Marokko krijgt lauw onthaal op sociale media

Als gevolg daarvan stelden de organisatoren woensdag orde op zaken. Ze verklaarden dat informatie over het evenement op Facebook was verwijderd wegens het "onverwachte" aantal inschrijvingen. Het geplande privé-evenement in Casablanca belooft "de unieke sfeer van het Oktoberfest weer te geven in een tent met meer dan 300 zitplaatsen in Bouskoura".

Lees ook: Marokko: oproep tot annulering eerste bierfestival

Een door h24info geciteerde bron stelt dat het houden van het festival in Marokko "een slecht idee is omdat het nog nooit in een Arabisch of islamitisch land gehouden is. Het risico om de bevolking te schokken is groot".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team