Zoeken

Badr Hari veroordeeld tot schadevergoeding van 50.000 euro

12 mei 2021 - 10:00 - Sport

©

Badr Hari moet een flinke boete betalen. De rechtbank van Gent heeft de Marokkaans-Nederlandse kickbokser schuldig bevonden aan contractbreuk met kickboksorganisatie Enfusion, nadat hij eind 2018 een gevecht tegen Luis Tavares in Antwerpen af heeft gezegd. Badr Hari moet uiteindelijk een schadevergoeding betalen van 50.000 euro.

Kickboksorganisatie Glory maakte in december 2017 bekend dat Badr Hari op 3 maart 2018 zijn comeback zou maken in de ring in Ahoy. Maar volgens concurrent Enfusion had Hari al een contract getekend voor een gevecht tegen Luis Tavares twee maanden later. Daarin zou ook staan dat hij niet vóór mei van hetzelfde jaar ergens anders in actie zou komen.

De advocaat en manager van Badr Hari, Jacques de Wit, bevestigde dat er een overeenkomst was, maar zei dat Enfusion had verzuimd een voorschot over te maken, waardoor Hari volgens hem niet meer aan het eerdere contract verbonden was. Enfusion hield echter vol dat dat dit niet de echte reden was en bracht de zaak voor de rechter, schrijft het AD.

Op 6 mei dit jaar kwam de zaak voor in Gent. De rechtbank hield de kickbokser aansprakelijk voor de contractbreuk en veroordeelde hem tot een schadevergoeding van 50.000 euro. Daar bovenop komen ook nog de gerechtskosten en de zogenaamde rechtsplegingsvergoeding, de vergoeding voor de advocaten, van bijna 10.000 euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team